fbpx

Sitting on a street of white rendered, pitched roof suburban houses, this project couldn’t be more different, its architecture proudly referencing South Beach’s industrial heritage and providing its owners with a robust and generous ‘warehouse for living’. More than simply a gesture to the site’s history, however, the house’s form and materials respond to an ambitious brief that called for a large home on a deep, narrow block for a family with teenage children. Working closely with client, engineers and builder, we developed an architectural approach that created simple, robust spaces that avoid the use of expensive materials. Using a saw-tooth typology that was once common to the area, rooms are filled with light and air, their materials and finishes tough but not without domestic comfort.