fbpx

The articulation of the building form combines a number of important themes. Firstly, large scale greenery integration into the facade and landscaping reflects the amount of natural vegetation in Claremont area. Maximizing green space has a dual benefit, it creates an attractive facade for the public and improves living quality of the residents. This theme has
executed by the numerous voids and cuts into the building volume which increases communal space and natural light penetration into apartments. To complement the surrounding residential environment, we asked that the facade of the building be made up of large, sweeping gestures to soften the scale of the building volume. Bi-fold metal screening achieves this concept whilst providing apartments with complete privacy or open light and ventilation.