fbpx
The Judkins residence is a loving homage to the mid-century modernist influences of City Beach. Klopper and Davis have drawn from the context to create a beach home that is warm, textural and responds to the needs of a contemporary family life.

The simple design of two floors (bedrooms above and living spaces below) belie the very clear consideration and thoughtful composition that has been incorporated into this project. Signature contrasts between clean and textured materials create interest with a clear nod to the very best of modernist design. Living spaces are bold and generous with walls of glass opening onto grass and pool which fill the internal spaces with the Perth blue sky.

The design makes the very best of its environment. Glass from head to toe along the whole North face and both floors ensures all the benefits of winter sun, and carefully considered, perfectly positioned eaves offer relief when the overwhelming sun gets higher in summer.

From pressed tin cladding, textured brick walls and timber framed windows, the material pallet is diverse and elegantly arranged into a cohesive composition of warm and human materials.

The defining feature of this project is the soaring glulam columns that support the floating roof. These beams are new – but a soaring roof that makes the year-round most of Perth’s lovely sun has become a defining mark of this KADA project. The columns are a bold and striking gesture that draw from its ‘post and beam’ influences and define the architectural expression.