fbpx

A project for a fly-in fly-out worker with a modest budget and a desire to create a home that provides a place of recuperation and solace, yet is equally enmeshed within the client’s chosen context in the diverse suburb of Fremantle.

The call was for a robust dwelling using materials that provided a sense of grounding, a constancy in contrast to the flux of the client’s professional life.

The result is a compact home that spirals from an introverted brick base, upward through an equally inward-looking first floor, to a roof-level terrace, which connects the dwelling to its surrounds.

To maintain the client’s budget, the material palette consists of unassuming materials and off-the-shelf components. Collectively, however, they orchestrate a private residence tailored to a specific individual and his friends.